Facebook navodno planira da uvede funkcije za pisanje newslettera

Facebook navodno planira da korisnicima ponudi funkciju za pisanje newslettera, namenjenu nezavisnim novinarima i piscima, prenosi The New York Times.

Facebook navodi da bi navedena funkcija pomogla piscima u prikupljanju novih sledbenika, uređivanja njihove e-pošte i upravljanja postojećim pretplatnicima. Trenutni interes za newsletter je u velikome usponu, što dokazuje činjenica da je jedan od popularnijih newsletter servisa, Substack, od prošlog septembra dobio čak preko 250.000 novih pretplatnika, a upravo je prošle nedelje Twitter kupio Substack-ovog rivala, Revue.

Brojni ugledni novinari su odlučili da napuste tradicionalne publikacije i okrenuti se nezavisnom pisanju koje im donosi veće prihode od pretplatnika i potpunu kontrolu nad svojim radom.

„Istražujemo načine kako pomoći novinarima da iskoriste novosti koje smo izgradili, poput Facebook vesti i pretplata“, rekla je potpredsednica globalnih novinskih partnerstva Facebook-a, Campbell Brown, dodajući da je kompanija izgradila nove alate koji će dopuniti ono što novinari već smatraju korisnim.

Portparol Facebook-a u izjavi za NYT, nije direktno potvrdio izveštaj o izradi newslettera, ali je rekao da kompanija radi na podršci nezavisnim novinarima.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.