iPhone 13 – najnoviji renderi

Najnoviji CAD renderi izrađeni na temelju dostupnih informacija, najbolje do sada prikazuje kako bi iPhone 13 trebao da izgleda. Ukoliko su informacije leakera tačne, ovogodišnji iPhone će imati nešto manji zub (da, još uvek neće nestati).

Na poleđini bi novi iPhone trebao da donese donekle izmenjeni modul kamere, pa će tako osnovni model navodno doneti „dijagonalni“ raspored dve kamere, dok će Pro verzije zadržati isti. Sam modul bi pak trebao da bude nešto manji, odnosno sa blažim prelazom na ostatak površine.

Neki izvori navode da ove godine Apple u iPhone 13 neće ugraditi Face ID (mada, čemu onda zub?), već će navodno vratiti Touch ID, i to sa čitačem otisaka prstiju ugrađenim u ekran, kao što je slučaj kod većine današnjih Android-a.

Ostali detalji još nisu poznati, ali određeni izvori sa Tajvana sugerišu kako novi Apple-ov procesor koji će pokretati ovaj iPhone, neće biti izrađen u 3 nm procesu, kao što su neki nagađali, već će zadržati 5-nanometarski.

Bilo kako bilo, za specifikacije ćemo još neko vreme morati da pričekamo, a samo predstavljanje će se verovatno održati u uobičajenom terminu, dakle negde na jesen, pišu itvesti. 

Foto: Bigstock-Leszek Kobusinski
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.