Dodeljene BRITs nagrade

Britanska izdavačka asocijacija „British Phonographic Industry“, od 1982. godine tradicionalno dodeljuje nagradu „Brit Awards“ najuspešnijim izdanjima i umetnicima iz Velike Britanije. Ovogodišnja ceremonija dodele je kasnila mesec dana zbog aktuelne pandemijske situacije. Shodno tome popularne „BRITs“ nagrade dodeljene su 11. maja u londonskoj „The O2“ areni.

Možemo reći da je to bilo veče velikog uspeha pevačice Dua Lipe. Nakon što je nedavno osvojila Grammy, Lipa je pokupila „BRITs“ nagrade u svim najvažnijim kategorijama – „Najbolji album“ i „Najbolji album ženskog izvođača“. Jedan od neupečatljivijih nastupa imala je upravo Dua Lipa, koja je izvela medli svojih najvećih hitova: „Love Again“, „Physical“, „Pretty Please“, „Hallucinate“ i „Don’t Start Now“.

Grupa Coldplay je pre nekoliko dana najavila svoj spektakularni povratak singlom „Higher Power“. Tokom ceremonije dodele nagrada bend je pomenutu pesmu izveo uživo.

Među nagrađenim artistima se našla mlada britanska kantautorka Griff koja je osvojila nagradu „Rising Star“.

Hari Stajls osvojio je nagradu za najbolji singl „Watermelon sugar“, Bili Ajliš je osvojila nagradu u kategroiji za najbolju internacionalnu umetnicu, dok je njen kolega The Weeknd osvojio istu nagradu u muškoj kategoriji.

Tejlor Svift proglašena je Globalnom ikonom.

Voditelj i ovogodišnje dodele „BRITs“ nagrada bio je glumac i komičar Džek Vajthol.

Izvor: TOPFM-www.brits.co.uk– Mascom PR-YouTube
Foto: Bigstock- Starfrenzy

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.