iOS 14.5 za iPhone 11 rekalibrira bateriju

Brojni vlasnici modela iPhone 11 serije su se nakon ažuriranja na iOS 14 požalili na nepouzdan indikator napunjenenosti baterije. iOS 14.5 doneo je fix u vidu rekalibracije baterije.

Ako dakle koristite iPhone 11, 11 Pro ili 11 Pro Max i imate utisak da se ne možete pouzdati u autonomiju svog uređaja, iskusili ste nagla ili intenzivnija pražnjenja baterije, ovo bi trebalo da bude rešenje za vas.

Navedeni modeli ažuriranjem na iOS 14.5 u Podešavanjima su pod Baterija/Zdravlje baterije ugledaće poruku naslova Important Battery Message.

U njoj stoji da je pokrenuta rekalibracija baterija koja će potrajati i nekoliko nedelja, a rezultovaće realnim prikazom maksimalnog kapaciteta baterije i njene perfromanse.

Nakon što postupak rekalibracije završi, poruka s vrha će nestati, a korisnik će dobiti prikaz stvarnog maksimalnog kapaciteta baterije.

Nije neuobičajeno da tokom postupka rekalibracije, koji je kao što vidite poduži, ugledate poruku“Unable to recommend service“, ali ako rekalibracija ne uspe, baterija je degradirala toliko da je za zamenu.

U tom slučaju ćete na vrhu uočiti poruku koja sugeriše na besplatnu zamenu baterije u ovlašćenom Apple servisnom centru.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/Eremin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.