Preklopni iPhone stiže 2023. godine?

Apple trenutno radi na razvoju preklopnog telefona koji bi mogao da bude predstavljen tokom 2023. godine – ovu je informaciju u javnost plasirao renomirani analitičar Ming-Chi Kuo koji često ima vrlo pouzdane informacije iz Apple-ovog snadbevnog i razvojnog lanca. Ne samo što predviđa da će Apple 2023. godine zagaziti u područije preklopnih telefona, Kuo navodi i kako bi to prvi preklopni iPhone otprilike trebao da funkcioniše.

Prema njegovim insajderskim izvorima iz industrije, prvi preklopni iPhone imaće dijagonalu zaslona od 8 inča i rezoluciju QHD+ (dakle sa najmanje 2560 – 2880 piksela po dužoj stranici). Ekran će biti izrađen u fleksibilnoj OLED tehnologiji, a ekskluzivno bi trebao da ga proizvodi Samsung. Prema procenama sa kojima se trenutno barata, Apple bi mogao 2023. godine na tržište da isporuči 15-20 miliona preklopnih iPhone-a.

Kuo dalje predviđa i kako će u naredne dve godine preklopni telefoni poput ovoga postati jedan od glavnih trendova u višem segmentu mobilnih uređaja i da će „morati“ da ih ima svaki proizvođač visoke klase telefona koji drži do sebe. Njegovo predviđanje kaže i kako preklopni telefoni neće samo spojiti svet telefona i tableta, već će s vremenom izbrisati granice između segmenata telefona, tableta, pa čak i laptop računala. Segmentom „kombiniranih“ proizvoda koji obuhvataju više kategorija proizvoda, ako se uzme u obzir njihova stručnost u dizajnu hardvera i softvera, mogao bi zavladati upravo Apple – navodi Kuo.

Tehnologija savitljivih ekrana koji se mogu preklapati, rolovati, ili savijati na više mesta biće podržana srebrnim nanožicama osetljivima na dodir, što će omogućiti da takvi ekrani budu izdržljivi i dovoljno kvalitetni za dugotrajno korišćenje i presavijanje.

Ovo nije prvi put da se Apple spominje u kontekstu preklopnih telefona. Prošle se godine pojavila informacija da je u razvoju preklopni iPhone bez preklopnog ekrana. Ali, s napretkom tehnologije savitljivih OLED panela, čini se da u Appleću menjaju mišljenje i da će ipak pokušati u svoje uređaje da ugrade i plastični OLED ekran koji se preklapa.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.