Sledeći Apple Watch će meriti šećer i alkohol u krvi?

Dugo spominjana glasina o tome da će Apple Watch dobiti senzorski sistem za merenje nivoa šećera u krvi mogla bi se napokon ostvariti, jer je britanska kompanija Rockley Photonics u jednom svom „SEC“ izveštaju potvrdila da joj je Apple najveći klijent u poslednje dve godine i da će nastaviti saradnju sa njim na novim proizvodima.

Rockleyev fokus je razvoj senzora za merenje šećera u krvi, srčanog pritiska i nivoa alkohola u krvi, što upućuje na to da će se barem jedna od tih stvari naći u jednom od sledećih Apple-ovih pametnih satova.

Apple ne skriva ambicije da Apple Watch postane sve važniji i pouzdaniji senzorski uređaj za praćenje zdravlja, a postoji posebno veliki interes ljudi za nosive senzore za merenje šećera u krvi koji ne zahtevaju bockanje iglama.

Ako bi Apple takav senzorski sistem uspeo da ugradi u Apple Watch, to bi mu donelo veliku prednost pred konkurencijom, jer bi pacijenti sa šećernom bolesti dobili novi neinvazivni dijagnostički gadget koji bi im znatno unapredio kvalitet života, isto kao i senzorika za merenje srčanog pritiska, a za merenje nivoa alkohola u krvi bili bi zahvalni mnogi vozači koji se pitaju smeju li nakon čaše piva da sednu za volan bez straha od saobraćajne policije.

Ukoliko se to (ili barem nešto) nađe u Apple-ovom sledećem pametnom satu, Apple-u bi moglo da osigura da Apple Watch i dalje ostane najprodavaniji pametni sat na svetu, kao što je to danas slučaj sa Apple Watch Series 5 satovima.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/Denys Prykhodov

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.