WhatsApp ipak neće ograničiti funkcije onima koji ne prihvate uslove privatnosti

WhatsApp se predomislio i izgleda da korisnicima koji do 15. maja nisu prihvatili nove uslove deljenja informacija sa Facebook-om, ipak neće ograničiti funkcionalnosti.

Početkom ove godine, WhatsApp je najavio nove uslove privatnosti i deljenja podataka sa Facebook-om. Prvi rok je bio u februaru ove godine, a izgledalo je da će korisnici morati da pristanu da dele poruke koje šalju WhatsApp Business poslovnim korisnicima.

To je naravno trebalo da omogući Facebook-u da vas bolje cilja svojim oglasima.

Taj je rok od 8. februara zbog poprilične internet galame gnevnih korisnika WhatsApp-a pa i onih koji su zapretili prelaskom na Signal, Telegram, Viber i druge slične servise odgođen do 15. maja ove godine.

Onima koji sve do tada nisu želeli da kliknu na veliko zeleno dugme, pretilo se gubitkom određenih funkcionalnosti aplikacije.

Ipak kako prenosi The Verge, to se barem za sada neće dogoditi. WhatsApp će nastaviti s vremena na vreme da podseća korisnike da prihvate nove usloce privatnosti, a do kada tako, ne zna se.

Početkom godine, WhatsApp je brojao preko 1,6 milijardi korisnika širom sveta i biće zanimljivo videti u kojem se smeru ta brojka menjala tokom ove godine.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/ Dzmitrock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.