TikTok će omogućiti duže trajanje videa

TikTok-ovi će uskoro postati duži. Aplikacija sada nudi mogućnost objavljivanja video zapisa dužine do tri minuta, što je tri puta više od postojećeg ograničenja od jednog minuta. Proširenje je namenjeno da kreatorima pruži veću fleksibilnost tokom snimanja i ograniči potrebu za višedelnim postovima – iako pretpostavljamo da kreatori vole da na taj način privlače korisnike i da će i dalje razbijati priče.

Trominutni video snimci testiraju se najmanje od decembra i lako je naići na njih prilikom listanja video snimaka vodećih TikTok kreatora, posebno u kategorijama poput kuvanja. Duži video zapisi su bili ograničeni na odabrane korisnike, ali oni će se sada prikazivati svima na TikTok-u „tokom narednih nedelja“.

TikTok nije rekao kako bi duži klipovi mogli da utiču na njegov omiljeni algoritam preporuka. Ali vredi razmotriti moguće paralele sa YouTube-om: kako je platforma rasla, YouTube je pristrasio svoj algoritam ka zadržavanju gledalaca, što je značilo sve duže i duže video zapise – zato je gotovo sve na YouTube-u sada duže od 10 minuta. TikTok možda neće zauzeti isti pristup, ali ako se ispostavi da su duži video zapisi zaslužni za dužu upotrebu TikTok-a, možda se i to promeni.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.