Instagram priprema novu opciju „Exclusive Stories“

Instagram je potvrdio da radi na novoj funkciji pod nazivom „Exclusive Stories“. Od 21. juna, slike nove opcije kružile su društvenim mrežama nakon što je programer Alessandro Paluzzi na Twitter-u podelio da je u Instagram-ovoj bazi podataka pronašao reference za novu opciju.

U sredu je kompanija za TechCrunch kazala da snimci ekrana prikazuju interni prototip na kojem se radi iza kulisa. Međutim, Instagram nije otkrio nikakve druge detalje o projektu, napominjući da nisu imali više šta da podele.

Ono što se do sada zna na osnovu informacija koje kruže mrežom jeste da nova opcija predstavlja svojevrsnu kopiju Twitter-ove „Super Follow“ pretplate. Kad redovni korisnici naiđu na „ekskluzivni story“, Instagram će im reći da „samo pretplaćeni članovi“ mogu da gledaju sadržaj.

Takođe, kompanija planira da spreči ljude da pokušaju da naprave snimke ekrana onoga što vide. Istovremeno, podstaknuće kreatore da sačuvaju svoje „ekskluzivne priče“ u highlights, tako da novi članovi imaju šta pogledati kad se pretplate. S obzirom na to da informacije o novoj opciji nisu zvanično objavljene, već su procurele online, postoji mogućnost da Instagram nikada neće objaviti funkciju koju je Paluzzi pronašao.

Iako slike jasno pokazuju da kompanija razmišlja o tome kako može da primami kreatore da ostanu na platformi, čak i ako to znači prilagoditi opcije nekog od njihovih „suparnika“.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- Rangizzz

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.