End-to-end enkripcija za glasovne i video pozive u Facebook Messenger-u

Facebook je još 2016. godine ubacio end-to-end enkripciju tekstualnih poruka u Messenger, a sada su objavili na blogu da ju uvode i za glasovne te video pozive, jer se za njih, kako navode, značajno povećao interes, pa kažu da se unutar aplikacije odvija preko 150 miliona video poziva dnevno.

„Sadržaj vaših poruka i poziva u end-to-end kriptovanom razgovoru, zaštićen je od trenutka kada napusti vaš uređaj do trenutka kada dođe do uređaja primaoca. To znači da niko drugi, uključujući Facebook, ne može da vidi ili sluša ono što je poslato ili rečeno“, objašnjavaju iz Facebook-a ističući da se i zaštićeni razgovori svejedno mogu prijaviti.

Osim toga, Facebook je uveo male promene i kod tekstualnih poruka koje nestaju nakon određenog vremena. Naime, korisnici će sada preciznije moći da odrede razdoblje, od pet sekundi, pa do 24 sata, nakon kojeg će poruke u potpunosti nestati.

Do sad se moglo izabrati da poruke nestaju nakon minuta, 15 minuta, jednog, četiri ili 24 sata, pa ovo predstavlja značajnu promenu za one koji žele da imaju potpunu kontrolu nad ovom funkcijom.

 

Foto: Bigstockphoto-alexey_boldin
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.