Google-ovi servisi više neće raditi na starim Android uređajima

Ako kojim slučajem posedujete telefon sa Android-om starijim od verzije 2.3.7, uskoro ćete (ako već niste) od Google-a dobiti email obaveštenje da se morate da ažurirate na verziju Android-a 3.0 ili noviju, jer vam u protivnom neće biti omogućeno spajanje u mnoge njegove servise, uključujući Gmail, YouTube, Play Store i Google Drive.

„Prijava na vaš nalog u Google-ovim aplikacijama od 27. septembra više neće biti podržana na telefonima sa Android-om verzije 2.3.7 ili starije“, stoji u e-poruci. To znači da se od 27. septembra oni sa Android verzijom 2.3.7 ili starijom neće moći da se prijave na svoje naloge. To uključuje Android 1.0, 1.1, 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo i 2.3 Gingerbread.

Google kaže da je ovaj potez preduzeo kako bi zaštitio bezbednost naloga korisnika, pa ćete pri logovanju u njegove aplikacije dobiti obaveštenje o grešci sa korisničkim imenom ili lozinkom (username or password error).

Ukoliko vaš telefon ne podržava ažuriranje na novu verziju Androida ipak ćete moći da pristupite navedenim servisima, ali isključivo kroz internet browser.

„Ako ne možete da ažurirate uređaj na noviju verziju Androida (3.0+), pokušajte se prijaviti na svoj Google nalog u web browseru. I dalje možete koristiti neke Google-ove usluge (ne navode koje) kada ste prijavljeni na Google u web browseru svog uređaja“, kaže Google.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-DenPhoto

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.