Glavni heroj dolazi u bioskope

Komična, infantilna, opaka i brutalno surova igrica dolazi u realnost, 12. avgusta svoj bioskopski život počinje filmska video igrica „GLAVNI HEROJ“ (Free guy) sa holivudskim miljenikom Rajanom Rejnoldsom koji ulogom bankara Gaja u prvi plan ističe svoje glumačke bravure, kombinujući humor, dečiju naivnost i akcionog superjunaka. Karte za ovu gejmersku poslasticu se već mogu naći u prodaji.

U središtu radnje je bankar koji vodi naizgled dosadan život, dok se pored njega dešavaju nestvarne i nerealne stvari, on otkriva da je sporedni lik u brutalnoj video igrici nazvanoj Slobodan grad. Kada je Gajeva banka opljačkana sedamnaesti put u danu, on počinje da shvata da stvari ne idu kako treba.

Gaj do trenutka kada shvati da je sporedni akter u video igrici predstavlja čoveka od navike, ima svoje dnevne obaveze i nikada nije učinio ništa neobično. Uvek je ozaren, nasmejan i pomalo naivan. Rejnolds za svog lika kaže:

„On je neverovatno optimističan, ima svoju dnevnu rutinu od koje ne odstupa, ali sve dok ne naiđe na nju – ženu koja mu pomaže da odraste i sazri. Mislim da s tim ljudi mogu da se povežu“.

Reditelj Šon Levi (Čudnije stvari ) o ulozi Rajana Rejnoldsa ima samo reči hvale: „Glavni heroj je priča o čoveku koji nikada nije živeo u ovom lažnom svetu, nego je sačuvao dobrotu i nevinost deteta. Iz toga proističe njegov humor koji svi toliko volimo, s druge strane imamo protagonistu čije uspehe doživljavamo kao lične baš zato što su iskreni“.

Za svoju partnerku u filmu, Džodi Komer, Rajan Rejnolds je rekao da ga po glumačkom umeću podseća na Meril Strip sa početka karijere. Ona igra prelepu Mili, dizajnerku video igrica, ali to nije sve – ona ima borbenu avatarku u igrici koja odiše zavodljivošću i neukrotivim duhom, koja se bori protiv svega što joj se nađe na putu. Džodi Komer je svetsku slavu stekla ulogom Viljanel, uvrnute serijske ubice u popularnoj seriji „Ubiti Iv“.

Zaplet ne bi imao smisla ukoliko sa suprotne strane ne bi stajao opaki zlikovac – u ovoj filmskoj igrici to je Antvan, pohlepni i nezasiti vlasnik video igrice. Lud, ciničan i surov je najkraći opis lika koga tumači Oskarom nagrađeni scenarista i i reditelj Taika Vaititi („Zec Džodžo“, „Tor: Ragnarok“) ovog puta u glumačkoj ulozi.

Najavljeno je da će svoje pojavljivanje u filmu imati holivudski superstarovi, koje prati izuzetna glumačka komičarska prošlost, kao što su : Džon Krasinski poznat kao vickasti Džim Halpert u sitkomu „Kancelarija“ (The Office), Dvejn Džonson, čiji je nadimak – Stena (Avantura u džungli) i komičarka Tina Fej karakteristična po oštrom i satiričnom humoru u američkom šou „Subotom uveče uživo“ (Saturday Night Live – SNL).

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-kathclick

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.