Dodeljene Emi nagrade: Kruna među najnagrađenijim serijama

Na 73. održanoj prestižnoj dodeli nagrada iz oblasti televizijske produkcije, ove godine među najnagrađenijim serijama je „Kruna“ koja je uspešnom četvrtom sezonom prikazala još jedno poglavlje, odnosno period vladavine kraljice Elizabete II, te odnose unutar kraljevske porodice.

Naime, „Kruna“ je, između ostalih, osvojila nagradu za najbolju televizijsku dramsku seriju, najboljeg glavnog glumca u dramskoj seriji (Džoš O’Konor za ulogu princa Čarlsa), za najbolju glumicu u dramskoj seriji (Olivija Kolman za ulogu kraljice Elizabete), najbolju sporednu mušku ulogu (Tobijas Menziz), najbolju sporednu žensku ulogu (Džilijan Anderson za ulogu Margaret Tačer)…

Mini televizijska serija „Damin Gambit“ osvojila je nagradu za najbolju seriju tog formata, kao i za režiju (Skot Frank).

Kejt Vinslet osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu u mini seriji „Mer iz Istauna“, dok je njen kolega Ijan Mekgregor osvojio istu nagradu u muškoj kategoriji za ulogu u seriji „Halston“.

 

U žanru komedije dominirala je humoristička serija „Ted Laso“, koja je osvojila nagradu za najbolju komediju, dok je glumac Džejson Sudeikis osvojio nagradu za glavnu mušku ulogu u pomenutoj seriji.

Spisak svih nagrađenih kategorija, dostupan je na oficijalnom sajtu dodele. 

 

Izvor: TOPFM-www.emmys.com
Foto: Bigstock-DFree

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.