Instagram testira novu finkciju koja će vam pomoći da vidite objave koje želite da vidite

Nije retkost da prilikom korišćenja Instagram-a korisnici „propuste“ objave naloga koje ih zapravo zanimaju, što ponekad zaista može biti frustrirajuće, pogotovo ako se umesto relevantnog sadržaja pojave niskobudžetni memovi ili pak fotografije lokalnih influenserki.

Ali, sudeći po objavi koju je na Twitter postavio developer mobilnih aplikacija Alessandro Paluzzi, Instagram testira Favorites opciju koja će omogućiti korisnicima da naloge koji su njima važni postave kao prioritet, pa će njihove objave biti lakše vidljive, prenosi The Verge.

Naime, Instagram trenutno slaže redosled sadržaja koji se korisnicima pokazuju na početnoj stranici prema najnovijim i najviše deljenim objavama ljudi koje prate, uključujući i druge „signale“, poput verovatnosti da će pojedinu objavu lajkovati ili komentarisati.

Međutim, Instagram-ov algoritam ponekad zna pogrešno da proceni korisničke „signale“, pa često pokazuje objave koje zapravo ne žele da vide. Iz tog razloga bi ova Favorites opcija bila vrlo korisna te bi poboljšala iskustvo korišćenja aplikacije, ali treba istaći da trenutno nije poznato hoće li ona zaživeti, jer službene kompanijine objave o ovom testiranju – nema.

Podsećamo da je Instagram još 2017. godine testirao drugačiju Favorites opciju, koja je omogućavala korisnicima da pre objavljivanja izaberu naloge koji će moći pregledavati objavu, ali ta opcija se godinu dana kasnije pretvorila u popularni „close friends“ unutar Stories-a.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.