Pogledajte novi trejler „Priče sa zapadne strane“

Deset nagrada Oskar, šezdeset godina razmaka, jedna glumica i dve uloge u filmu koji zaslužuje rimejk- iz kuhinje Tventi senčri studija dolazi „Priča sa zapadne strane“ (West Side Story) koja novim trejlerom golica maštu i poručuje da će novo Spilbergovo delo biti vredno pamćenja, kao i njegova dosadašnja dela poput filmova „E.T. Vanzemaljac“, „Park iz doba Jure “, „Šindlerova lista“ , kao i „Uhvati me ako možeš“, ali i mnogi drugi filmovi.

Ljubav dvoje mladih, romansa Romea i Julije, ljubavne iskre između gringosa i Portorikanke smeštene u Njujork pedesetih godina prošlog veka bile bi bajkovite da im na put nisu stale etničke razlike i urođeno neprijateljstvo između dva tabora, dve porodice i dva naroda. Spilberg je majstorski režijom i muzikom ublažio nasilje, mladu uzavrelu krv, predrasude i očaj koji opisuje dve zaraćene porodice.

Glumačku postavu savremene verzije filma čine mladi protagonisti Ansel Elgort (Ansel Elgort) u ulozi Tonija i Rejčel Zegler (Rachel Zegler) kao Maria, a u ostalim ulogama našli su se glumci Ariana DeBose, Dejvid Alvarez, Majk Fejst, kao i Rita Moreno koja je svojevremeno igrala u originalnoj filmskoj verziji iz 1961. tumačeći Anitu za čiju izvedbu je i nagrađena Oskarom u kategoriji za najbolju sporednu žensku ulogu. Rita Moreno sada nastupa u ulozi Valentine, vlasnice prodavnice u kojoj radi glavni lik, Toni. Moreno je takođe i izvršni producent filma.

Ansel Elgort iako mlad glumac, ovaj rođeni Njujorčanin već je osvedočeni izbor za uloge u mjuziklima. Glavnom ulogom u filmu „Vozač“ (Baby Driver) na njega je uperen reflekor za glavnu rolu u muzičkim filmovima. Svoju karijeru gradio je na ostvarenjima poput „Drugačija“ (Divergent) i „Krive su zvezde“ (The Fault In Our Stars).

Spilbergova verzija okupila je najbolji brodvejski i holivudski kreativni tim uključujući samog scenaristu Kušnera koji je dobitnik Pulicerove nagrade, potom koreografa Džastina Peka dobitnika nagrade Tomi, kao i renomiranog dirigenta filharmonije Los Anđelesa i dobitnika Gremi nagrade Gustava Dudamela koji je i dirigovao snimanjem čuvene muzičke partiture.

„Priča sa zapadne strane“ pojavila se 1961. kao adaptacija originalne brodvejske predstave rađene po knjizi Artura Lorensa i na osnovu muzike Leonarda Bernstaina. Film je osvojio deset nagrada „Oskar“, među kojima zlatne statue u kategoriji za najbolji film i najbolju režiju.

Od 9. decembra film će biti na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-NosorogUA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.