iPhone 14 dobija potpuni redizajn

Nakon što je Apple lansirao novu liniju iPhone telefona sa „nesrećnim“ rednim brojem 13, većina korisnika i medija je zaključila da su poboljšanja koja donosi dobrodošla i pozitivna, ali i da ih je premalo pa se opravdano postavlja pitanje ima li uopšte smisla kupiti ovogodišnji iPhone ako imate prošlogodišnji model koji vam radi.

Naravno, to pitanje ne zanima previše Apple-ovu bazu fanova kojima je zamena iPhone-a za novi model ustaljena praksa svake godine, ali i mnogi među njima kažu da su sa iPhone 13 modelom očekivali više.

Ali, dok iPhone 13 tek kreće u prodaju, već su krenule i glasine o sledećem modelu, pa Blooberg-ov stručnjak Mark gurman tvrdi da će iPhone 14 dobiti „kompletni redizajn“, najveći od kada je 2017. godine lansiran iPhone X.

Kao prvo, za očekivati je da će Apple napokon izbaciti „zub“ (notch) i da će se prednja kamera smestiti ispod ekrana, kao što je to slučaj kod više modela Android telefona.

YouTuber Jon Prosser tvrdi da ima rendere temeljene na stvarnim fotografijama novog iPhone-a (slika gore), prema kojima bi novi iPhone 14 navodno trebao da liči na preveliki iPhone 4 sa spoljnim prstenom od titanijuma i debljim kućištem, a među glasinama se navodi i da će se ispod ekrana naći i Touch ID.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/palinchak

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.