Xiaomi će uskoro predstaviti telefon sa 4K ekranom

Kineska agencija za sertifikovanje elektronskih proizvoda TENAA odobrila je Xiaomi-ju novi smartfon za domaće tržište naziva Xiaomi CC11 Pro. Glavna funkcija ovog modela je što bi trebao da dođe sa ekranom 4K rezoluciji, što bi značilo da će Xiaomi postati drugi proizvođač na tržištu, nakon Sony-ja, koji će isporučivati ekrane takve rezolucije na smartfonima.

Xiaomi CC11 Pro uz 6,55 inčni OLED 4K (2160 x 3840 piksela) ekran, dolaziće sa memorijskim konfiguracijama sa 6GB, 8GB, 12GB ili 16GB radne memorije i 64GB, 128GB, 256GB ili 512GB interne memorije. Nije naveden procesor, ali vidi se da ima 8 jezgri na taktu od 2,4GHz. Baterija je kapaciteta 4400mAh, a tu je i trostruka zadnja kamera koja se sastoji od 64MP primarne, 8MP ultraširokougaone i 8MP telefoto kamere.

Budući da je TENAA sertifikovala uređaj, CC11 Pro će u početku verovatno biti dostupan samo na kineskom tržištu, a pitanje je u kojem obliku, i hoće li ga uopšte, Xiaomi plasirati globalno. U svakom slučaju biće zanimljivo videti kako će Xiaomi izvesti 4K ekran, odnosno hoće li imati visoku stopu osvežavanja i hoće li raditi u punoj rezoluciji celo vrijeme – i na kraju koliko će biti vidljiva razlika u odnosu na 2K ekrane.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-Iryna Imago

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.