Mitska avantura Dina dolazi u bioskope

Najnovija SF adaptacija američko-kanadske koprodukcije, romana Franka Herberta DINA biće prikazana pretpremijerno u sredu 20.oktobra u 19h u Velikoj sali Kombank dvorane , nakon čega će se naći na redovnom repertoaru bioskopa Kombank Dvorana.

Ova naučno fantastična filmska priča, opisuje situaciju u kojoj je sinu plemićke porodice poverena zaštita najvrednije stvari i ključnog elementa u galaksiji.
U mitskoj avanturi, sa elementima drame “Dina” pratimo Pola Atreidesa iz kuće Atreides, sjajnog i nadarenog mladića rođenog za velike stvari, koji mora da otputuje na najopasniju planetu u svemiru kako bi osigurao budućnost svoje porodice i svog naroda.

Kada se nađe usred sukoba oko ekskluzivne distribucije najcenjenijim resursom koji postoji, najvrednijem elementu galaksije koji se nalazi samo na Arakisu i koji može otključati najveći potencijal čovečanstva, u kom će preživeti samo oni koji mogu da pobede svoj strah.

Interesantan je podatak da je za film napravljeno više od hiljadu kostima, a muzičar Hans Cimer je uradio novi instrument i osmislio jezik za horske pesme – tako da muzika u filmu zvuči kao da nije s ovog sveta.

Glavne uloge tumače u fimu tumače: Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Džoš Brolin, Džejson Mamoa, Havijer Bardem, Stelan Skarsgord i drugi.

Podsetimo, film je premijerno prikazan 3. septembra na Venecijanskom Filmskom Festivalu.

Foto: Bigstock-Denis Makarenko
Izvor: TOPFM-Kombank dvorana PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.