Locked Folder u Google Photos-u dostupan svim korisnicima Android-a

Fotografije ljubimaca, porodičnih okupljanja ili živopisnih pejzaža ne čine se vrednima sakrivanja od tuđih pogleda, ali ako se u galeriji ipak nađe neki sadržaj koji nije za svačije oči, uvek postoji opcija zaključavanja u kojekakve sakrivene albume, koju nudi gotovo svaka predinstalirana galerija na pametnim telefonima.

Uprkos toj činjenici, Google je iz nekog razloga u svoju aplikaciju Google Photos uveo funkciju Locked Folder maju u svibnju ove godine i to samo za novije Pixel pametne telefone. Nekoliko meseci nakon toga, obećali su da će ona uskoro postati dostupna i za sve ostale uređaje, što se, prema pisanju Android Police-a, sada zaista i ostvarilo.

Naime, Locked Folder funkcija počela se pojavljivati na Samsung i OnePlus pametnim telefonima te se pretpostavlja da će ju u sledećim danima moći koristiti apsolutno svi Android korisnici, dok će oni s iOS-om ipak morati pričekati početak sledeće godine. Za sakrivanje sadržaja potrebno je otići u Google Photos, kliknuti Library, pa Utilities i na kraju Locked Folder.

Treba istaći da sakrivene fotografije i video zapisi neće biti skladištene u oblak i da će se automatski izbrisati prilikom deinstaliranja Google Photos-a. Više informacija o ovoj funkciji moguće je pronaći na kompanijinoj službenoj stranici za podršku.

Foto: Bigstock-bigtunaonline
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.