U „O2“ areni dodeljene „BRITs“ nagrade

Britanska izdavačka asocijacija „British Phonographic Industry (BPI)“, od 1982. godine tradicionalno dodeljuje nagradu „Brit Awards“ („BRITs“) najuspešnijim izdanjima i umetnicima iz Velike Britanije. Za razliku od prošlogodišnje, manifestacija je ove godine održana u standardnom terminu početkom februara (8. februara) u londonskoj „O2“ areni.

BPI je objavio da ubuduće u nazivima nagrada neće koristiti rodne kategorizacije, kao i da je asocijacija uspostavila četiri nove nagrade: „Alternative/Rock Act“, „Dance Act“, „Hip Hop/Rap/Grime Act“ i „Pop/R&B Act“.

Dua Lipa za sobom ima izuzetno uspešnu godinu koju je krunisala osvojenom „BRITs“ nagradom u kategoriji „Best Pop/R&B Act“. To je odličan uvod u vrlo uspešnu koncertnu sezonu. „Future Nostalgia“ turneju Dua Lipa započinje dan nakon dodele „BRITs“ nagrada, nastupima u Majamiju.

Britanska izdavačka asocijacija je ukazala poštovanje Edu Sheeranu kome je dodelila nagradu u kategoriji „Songwriter Of The Year“. Tom prilikom Ed je uživo izveo pesme „Bad Habits“ i „Joker And The Queen“.

U kategoriji „International Group of the Year“ nagradu je dobila američka soul-R&B senzacija Silk Sonic. Britanski reper Dave je osvojio nagradu „Hip Hop/Rap/Grime Act“.

Dodelu „BRITs“ nagrada ove godine pratili su fantastični nastupi nepopularnijih britanskih zvezda današnjice među kojima je bila i Anne-Marie, ona je otpevala medli svoja dva velika hita „Kiss My (Uh Oh)“ i „Don’t Play“. Jedan od vrhunaca večeri bio je nastup Liama Gallaghera koji je, prvi put javno, otpevao svoj novi singl „Everything’s Electric“.

Izvor: TOPFM-Mascom PR
Foto: Bigstockphoto/Starfrenzy

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.