Doktor Strejndž u bioskopima

Nakon premijernog prikazivanja novog Marvelovog spektakla „Doktor Strejndž u multiverzumu ludila“, film se nalazi na redovnom repertoaru bioskopa širom zemlje.

Ali šta je multiverzum?

Višestruka kolekcija beskonačnih realnosti, a unutar svake postoje različite dimenzije, kao što naslov kaže, stvara se „ludnica“ kada počnete da razmišljate o tome. U prvom filmu o Doktoru Strejndžu, njegovom liku kažu da gleda na svet kroz ključaonicu, a sada ta ključaonica može da se proširi. Ovaj film pokazuje Doktoru Strejndžu da iako je mislio da je ključaonica dovoljno velika, ima još mnogo toga da se nauči i još mnogo novih mesta na kojima treba da bude.

„Godinama smo bili intrigirani idejom da napravimo samostalni film Doktora Strejndža, jer smo mislili da je sjajan lik i da ima sjajnu glumačku ekipu sporednih likova, ali pre svega zato što je predstavljao celu oblast Marvelovog univerzuma koju nismo istraživali“, kaže direktor Marvela studija i producent Kevin Fejg i dodaje: „On je natprirodan, bavio se drugim dimenzijama i želeli smo da film uspe kako bismo mogli da proširimo pojam bioskopskog univerzuma“.

Doktor Stiven Strejndž koristi zabranjene čini da otvori vrata multiverzuma koji uključuje i alternativnu verziju njega samog. Ovog puta pretnja čovečanstvu nadilazi udružene snage Strejndža, Voga i Vande Maksimof.

Pod plaštom doktora Strejndža svoju ulogu je ponovio Benedikt Kamberbač, pored koga su u multiverzumu ludila i Čivetel Edžiofor, Elizabet Olsen, Benedikt Vong, Soši Gomez, kao i Majkl Stulbarg i Rejčel Mekadams, režija Sem Raimi.

 

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-Starfrenzy

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.