Korišćenje WhatsApp-a na više telefona i tableta

Već neko vreme možete povezati svoj WhatsApp nalog sa više računara, a sada popularna komunikaciona platforma izgleda radi na funkciji koja bi korisnicima omogućila razgovor sa istim nalogom na više telefona ili tableta, što su mnogi korisnici želeli već dugo vremena.

Prema sličici beta verzije aplikacije objavljene na portalu WABetaInfo, WhatsApp uvodi ekran koji daje uputstva za registraciju uređaja koji koristite kao „pratitelja“ skeniranjem koda svojim glavnim telefonom, mada za sada još ne vidimo QR kod koji se može skenirati.

Ekran pronađen u prethodnoj beta verziji pokazao je da bi uređaji mogli dobiti mogućnost sinhronizacije nedavnih poruka, iako su end-to-end šifovane. Taj ekran, u kombinaciji sa ekranom „Registruj uređaj kao pratilac“ koji daje uputstva korisnicima kako koristiti WhatsApp na drugom uređaju, daje ubedljiv dokaz da je ova funkcija u izradi.

Oba ekrana pronađena su u Android verziji aplikacije, što implicira da će ta funkcija podržavati razgovor na sekundarnom telefonu ili tabletu.

WhatsApp već tehnički podržava korištenje vašeg naloga na više uređaja, putem funkcije Povezani uređaji, koja trenutno podržava samo korišćenje računara kao sekundarnih uređaja. Funkcija je dostupna i na iOS-u i Android-u.

Za sada još nije jasno kada bi nova funkcija mogla da stigne svim korisnicima, ali čini nam se da ne bismo trebali čekati predugo.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto/ Dzmitrock

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.