Stižu reklame i na YouTube Shorts

Shortsi su budućnost za YouTube i monetizaciju sadržaja – taj smo stav vodstva Google-ove i YouTube-ove krovne kompanije Alphabet čuli prilikom objave poslednjih finansijskih rezultata. U skladu s time, kompanija nastavlja da ulaže u ovaj format i podstiče kreatore sadržaja da, korak po korak, svoje kanale pretvaraju praktično u TikTok, postavljajući kratke video zapise kojima je cilj viralno se proširiti među korisnicima.

Ovaj plan im za sada i uspeva, jer su YouTube Shorts izuzetno gledani. Trenutno se na dan pregledaju čak 30 milijardi puta, odnosno četiri puta više nego prošle godine! Stoga je jasno da će vodstvo kompanije sve učiniti kako bi kapitalizovalo taj uspeh, pa su stoga najavili da će se gledaocima i uz ove kratke isečke prikazivati reklame.

To je potvrđeno ove nedelje na konferenciji Google Marketing Live, gde je obznanjeno da će YouTube Shorts postati dom oglasima već ove nedelje. Sve kampanje oglašivača, koje se i inače „vrte“ na videima unutar ove platforme, od sada će se skalirati i na Shortse. To će dati nove mogućnosti oglašivačima da dopru do krajnjih korisnika.

Od monetizacije Shorts-a imaće,naravno, koristi i oni koji ih snimaju. Iz YouTube-a su najavili da će više detalja o mogućnostima zarade od reklama kroz kreiranje Shorts-a biti objavljeno uskoro.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/Pixinoo

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.