Messenger aplikacija za iOS i Android dobila namenski odeljak za pozive

Meta je predstavila novi odeljak za pozive Calls u svojoj Messenger aplikaciji za korisnike iOS-a i Android-a, koji će se pojavljivati uz Chats, Stories i People na dnu navigacione trake.

Calls odeljak pratiće svaki poziv koji korisnik uputi ili primi na jednom mestu u aplikaciji te će, prema navodima Mete, značajno olakšati pozivanje. Budući da ima onih koji ne znaju da u Messenger-u uopšte postoji opcija glasovnih ili video poziva, kompanija je mudro dodala i podsetnik za takve korisnike.

Dalje, klikom na Calls, korisnicima će se otvoriti lista kontakata. Pre ove promene, za pozivanje je bilo potrebno otvoriti razgovor sa osobom koju korisnik želi da nazove, navodi TechCrunch.

Meta, naime, navodi da se na Messenger-u svakoga dana obavi 40% više glasovnih i video poziva nego što je to bio slučaj početkom 2020. godine. Konkretnije, kompanija tvrdi da se dnevno obavi više od 300 miliona poziva.

Podsećamo da je Messenger dobio mogućnost glasovnih poziva pre gotovo 10 godina, dok su video pozivi stigli u aplikaciji 2015. godine. Od tad se mnogo toga promenilo. Na primer, stigle su i neke alternativne platforme sa sličnim funkcijama, ali očito je da je Metin Messenger i dalje popularan izbor među korisnicima.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-Gudella

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.