Oskar Ajzak u filmu Kockar

Na repertoaru domaćih bioskopa dostupan je film „Kockar“ (The Card Counter) reditelja Pola Šrejdera sa holivudskim miljenikom Oskarom Ajzakom u glavnoj ulozi.

Osvetnički triler donosi priču o bivšem vojniku koji je gonjen duhovima prošlosti postao kockar.

Oskar Ajzak o liku koji igra koji se zovem Viljem Tel (što je svakako aluzija na život junaka Viljem Tela iz Švajcarske u doba Habzburške monarhije koji je borac za slobodu) rekao je: „On je misteriozan, u zatvoru je naučio da broji karte i kao se film razvija, saznajete pojedinosti o njemu. Uradio je nešto strašno u prošlosti i oseća velike traume zbog toga, kao i to da misli da nije dovoljno kažnjen“.

Prethodna godina je, može se reći, bila zlatna za Oskara Ajzaka koji je glumio u disopijskom rimejku filma „Dina“, u takođe, ponovljenoj verziji serije Ingmara Bergamana „Priče iz bračnog života“ uz Džesiku Čestejn, ali i kao tajnoviti kockar u novoj krimi, pokeraškoj drami „Kockar“. Nasuprot njemu našao se proslavljeni velikan Holivuda – Viljem Defo, koji nije imao ništa manje uspešnu prethodnu godinu (Aleja noćnih mora, reditelj Giljermo Del Toro). U ostalim ulogama su Tigani Hadiši Taj Šeridan.

Reditelj ostvarenja je čuveni Pol Šrejder poznat po kultnom filmu „Taksista“ (Taxi Driver), pažljivo je birao glumce i dugo pisao scenario za „Kockara“ koji je premijerno bio prikazan na prošlogodišnjem festivalu na venecijasnkoj Mostri. Od danas ga možete pogledati u bioskopima širom zemlje.

 

Foto: Bigstock-NosorogUA
Izvor: TOPFM-MCF PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.