Instagram nastavlja borbu sa TikTok-om: Sada svaki video postaje Reels

Instagram ulaže sve više napora kako bi parirao TikTok-u, a u sklopu toga je i novi potez društvene mreže.

Instagram je počeo da testira jednu značajnu promenu, a to je da svaki objavljeni video na Instagram-u postaje Reel. Cilj ove promene je da privuče što više publike na Instagram-u i Facebook-u.

„Testiramo ovu funkciju kao deo napora da pojednostavimo i unapredimo iskustvo gledanja videa na Instagram-u“, poručio je portparol kompanije Meta.

Instagram je pokrenuo Reels u augustu 2020. godine prvobitno u SAD-u i beleži značajan engagement sa ovim kratkim formatom videa. U kompaniji se nadaju da će klipovi biti gledaniji zahvaljujući većoj dostupnosti, video efektima, muzici i slično.

Da li će i postojeći, već objavljeni klipovi doživeti promjenu, za sada nije poznato. Takođe, ne zna se ni da li će biti moguće i dalje objavljivati klipove dužine do 10, odnosno do 60 minuta u slučaju verifikovanih profila.

Šef Instagrama Adam Mosseri je pre gotovo godinu dana izjavio da „Instagram više nije samo aplikacija za deljenje fotografija“ jer se fokusirao na „kreatore, video, kupovinu i razmenu poruka“.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.