Instagram omogućio korisnicima da kupuju stvari putem chata

Instagram je dobio još jedan novitet koji će biti posebno koristan onima koji kupuju stvari putem interneta.

Reč je o opciji koja omogućava kupovinu stvari putem chata, a dostupna je za „kvalifikovane male biznise“. Zahvaljujući ovoj opciji će korisnik moći potvrditi svoju narudžbu, kreirati zahtev za plaćanje, odnosno primiti isplatu, a sve kroz interfejs chata. Dobra stvar je to što sve ostaje na jednom mestu, pitanja korisnika, odgovor prodavača i sva ostala međusobna komunikacija, ali i informacije o narudžbini, isporuci i praćenju pošiljke.

Meta, matična kompanija Instagram-a, tvrdi da milijardu ljudi pošalje poruku poslovnim profilima svake nedelje širom njene porodica aplikacija, a s obzirom na ovu činjenicu, Instagram želi poboljšati iskustvo korisnika sa njihovim omiljenim biznisima. Tako je „rođena“ nova funkcija.

Zvanično saopštenje navodi teretski scenario u kojem je korisnik zainteresovan za ranac i kontaktira prodavca putem direktnih poruka na Instagram-u, kako komuniciraju, a potom zadovoljni kupac naručuje proizvod direktno u chatu. Pored toga, moguće je postaviti dodatna pitanja prodavcu u istom chatu, kao i pratiti pošiljku. Za kupovinu se može koristiti Meta pay.

Isto važi i za prodavce, odnosno biznise, koji mogu u realnom vremenu odgovarati na pitanja kupaca, potvrditi detalje o kupovini, kreirati zahteve za plaćanje sa fotografijom proizvoda i cenom i potom primiti uplatu, a sve to u direktnim porukama.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.