Apple očekuje dobru prodaju iPhone-a 14

Nova serija iPhone-a stiže sledećeg mjeseca, a Apple očekuje da će se dobro prodavati uprkos značajnom padu tržišta pametnih telefona. Kako saznaje Bloomberg, kompanija je zatražila od dobavljača da ove godine proizvedu barem 90 miliona iPhone-a 14, isto onoliko koliko su prošle godine proizveli iPhone-a 13.

Osim toga, navodi se da tehnološki gigant iz Cupertina i dalje očekuje da će do kraja 2022. godine proizvesti ukupno 220 milijuna iPhone, polažući nade u bogatu klijentelu i „slabašnu“ konkurenciju koja se bori sa problemima u snadbevanju.

Apple je, kako navode dobro upućeni izvori, uveren da će prebroditi ekonomske izazove sa kojima se susreću ostali proizvođači na tržištu. Podsetimo, globalno tržište pametnih telefona palo je za devet posto u drugom tromesečiju, dok se za celu godinu predviđa pad od čak 3,5 posto.

Štaviše, analitičari su uvereni da bi se iPhone 14 serija mogla dobro prodavati, najviše zbog nestanka premium uređaja od Huawei-ja i prezasićenosti tržišta raznoraznim Android telefonima. Budući da je u svetu inflacija sve veća te da smo na pragu ekonomske krize, treba imati na umu da je još mnogo toga podložno promeni.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/Eremin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.