Instagram će uskoro testirati visoke fotografije preko celog ekrana

Trenutno se fotografije na Instagram-u prikazuju u odnosu 4:5 te će uvođenje podrške za tanje i više fotografije odnosa 9:16 pomoći da popune ceo ekran dok se pomičete kroz feed aplikacije, prenosi The Verge.

„Možete imati visoke video zapise, ali ne možete imati visoke fotografije na Instagram-u“, rekao je Mosseri. „Pa smo mislili da bismo se možda trebali pobrinuti da oboje tretiramo jednako.“

Ova je promena najavljena tokom nedeljnog odgovaranja na pitanja u formi ‘Ask Me Anything’ na Instagram-u, gdje je izvršni direktor Adam Mosseri potvrdio je da će Instagram početi da testira ultravisoke fotografije 9:16 „za nedelju ili dve“.

Zanimljivo je da Instagram ove promene najavljuje nakon velikog broja kritika na prethodne najave i izmene. Testna verzija aplikacije koja je otvarala fotografije i video zapise preko celog ekrana bila je najavljena i onda povučena. Instagram je uz to najavio i smanjiti broj preporučenih postova u aplikaciji pod izgovorom da radi na poboljšanju svojih algoritama.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-Jirapong Manustrong

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.