Facebook će konačno dobiti „pravu“ podršku za korisnike

Kompanija Meta je nakon 18 godina napokon odlučila da osigura svojim korisnicima istinsku podršku kako bi lakše vratili uklonjene profile ili postove, piše Bloomberg, a prenose itvesti.

Potpredsednik Mete Brent Harris tvrdi da kompanija ulaže mnogo vremena na usluge za korisnike. Ipak, od nastanka Facebook-a, korisnici ove društvene mreže zapravo nisu imali nikakav način da direktno komuniciraju sa kompanijom o odlukama moderiranja.

Prošle godine je pokrenut program koji je podrazumijevao chat uživo na engleskom jeziku, koji je zapravo omogućavao kontakt sa zaposlenima Mete. Korisnici su mogli dobiti pomoć u korištenju novih funkcija ili u slučaju da im je zaključan profil. U to vreme je kompanija saopštila da je to „prvi put da je Facebook ponudio pomoć uživo ljudima čiji su profili zaključani“.

Prava ljudska pomoć iz Mete bila bi izuzetno korisna za one koji su se slučajno našli na pogrešnoj strani automatizovanih alata moderiranja, posebno ako bi bila proširena na Instagram, WhatsApp i Horizon VR.

Meta je fokusirana na unapređenje podrške korisnika i zbog feedbacka svog Nadzornog odbora. Prošle godine je ovo „nezavisno“ telo formirano kako bi pratilo i menjalo odluke Mete. Primljeno je gotovo milion zahteva korisnika koji se odnose na moderiranje sadržaja.

Meta takođe pokušava da ukloni osobe koje izbegavaju banovanje, a nedavno je uklonjeno oko 500 profila, stranica, grupa i događaja povezanih sa grupom belih supremacista Proud Boys.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstockphoto-alexey_boldin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.