Google će u mobilnom pretraživanju jasnije istaknuti oglase

Prilikom pretraživanja na Google tražilici jedina razlika između organskog rezultata i plaćenog oglasa je u oznaci „Oglas“ koju je, iako je podebljana, lako prevideti.

Ovom promenom gde će oznaka „Oglas“ postati „Sponzorisano“ Google želi jasnije istaknuti razliku između organskog rezultata i plaćenog oglasa u cilju povećanja jasnoće i transparentnosti kako prema krajnjim korisnicima tako i prema oglašivačima.

„Ova nova oznaka i njena istaknuta pozicija nastavljaju ispunjavati naše visoke standarde za razlikovanje od rezultata pretraživanja i nadovezuju se na naše postojeće napore da informacije o plaćenom sadržaju budu jasne“, navodi Google.

Uz promenu oznake oglasa, Google će takođe prikazati nazive web stranica u rezultatima pretraživanja. Do sada su se samo URL-ovi mogli videti u rezultatima pretraživanja zbog čega je bilo zbunjujuće identifikovati neke stranice, prenosi TechCrunch.

Osim toga, više će se istaknuti favikon web stranica kako bi korisnici lakše mogli prepoznati poznate logotipe i njihove web stranice.

Foto: Bigstock-DenPhoto
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.