Priča o Feručiju Lamborginiju 8. decembra u bioskopima

Priča o Feručiju Lamborginiju, vizionarskom geniju i osnivaču istoimenog svetski poznatog brenda, stiže na velika platna širom Srbije 8. decembra u distribuciji Blitz-a.

Inspirisan “Feruccio Lamborghini, la storia ufficiale“, jednom od pet knjiga koje je napisao njegov sin, preduzetnik Tonino Lamborgini, film prati život Feruća Lamborginija i ocrtava njegov put preduzetnika, od proizvodnje traktora na početku njegove karijere, preko proizvodnje vojnih vozila tokom Drugog svetskog rata, a zatim na projektovanje i proizvodnju legendarnih Lamborgini luksuznih sportskih automobila koji su u konačnici definisali njegovu zaostavštinu, kako na putu tako i u srcima ljubitelja motora. Od Lamborginijevih skromnih početaka izgradnje traktora do zloglasnog rivalstva koje je delio sa Encom Ferarijem, njegova neuporediva genijalnost učinila ga je istinskom ikonom u automobilskoj industriji. Međutim, njegove strasti su takođe izazvale emocionalna previranja u njegovom ličnom životu, koji je bio pun i romantike i tragedije.

„Verujem da će film pokazati svu humanost, energičnost, harizmu i strastvenost mog oca“ – izjavio je Tonino Lamborgini.

„Lamborgini – čovek koji je stvorio legendu“ je biografski film-drama reditelja i scenariste Bobija Moreska, dobitnika nagrade Oskar za film „Crash“. Glavne uloge tumače Frenk Grilo (Feruća u starijim danima) i Romano Ređani (Ferućo u mlađim danima) , dobitnica nagrade Oskar Mira Sorvino, Gabrijel Bern, Eliana Džons. Producenti filma su Andrea Iervolino i Monika Bacardi.

Specijalnom projekcijom filma „Lamborgini- čovek koji je stvorio legendu“ u utorak, 25. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci, otvoren je 7. Festival italijanskog – srpskog filma. Projekciji su prisustvovali glumac Romano Ređani, koji je tom prilikom izjavio da je ta uloga bila za njega veliki zadatak i odgovornost, kao i producenti filma Andrea Iervolino i Monika Bacardi.

Zanimljivost je da je deo vizuelnih efekata (VFX) za ovaj film rađen upravo u Beogradu, u studiju za animaciju Iervolino studios.

Ispričan kroz čvrsto konstruisan narativni stil i maštovit vizuelni dizajn, film „Lamborgini – čovek koji je stvorio legendu“ na repertoarima bioskopa širom Srbije naći će se od 08. decembra u distribuciji Blitz-a.

Foto: Bigstock/XArtProduction
Izvor: TOPFM/Blitz Film PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.