Dodeljene MTV EMA nagrade

Nemački grad Diseldorf je sinoć bio centar dešavanja – dodeljene su „MTV Evropske muzičke nagrade 2022“ (MTV EMA 2022).

Na spektakularan način šou su otvorili Dejvid Geta i Bibi Reksa koji su izveli trenutno najveći hit „I’m Good (Blue)“. Njih dvoje su inače osvojili nagradu u kategoriji „Najbolja saradnja“ a Geta i za najbolju „Elektro pesmu“.

Ava Maks je izvela aktuelan singl „Million Dollar Baby“ a „Gorillaz“ su otpevali naslovnu pesmu sa budućeg albuma „Cracker Island“ (feat. Thundercat). Bend se na šaljiv način zahvalio MTV publici i fanovima koji su ih izglasali u kategoriji „Najbolji alternativni video“.

Ultimativni alternativni rok sastav „Muse“ je okončao evropski deo turneje upravo nastupom na „MTV EMA 2022“. Tom prilikom su na maestralan način izveli naslovnu pesmu sa aktuelnog albuma „Will Of The People“. Turneju nastavljaju narednog meseca koncertima u Americi.

Možemo reći da je 2022. godina bila u znaku latino pop dive Anita koja je zaslužno odnela pobedu u kategoriji „Najbolji latino artist“.

Što se ostalih MTV tržišta tiče napomenućemo da je Burna Boi odneo pobedu na afričkom kontinentu a kao najbolji atrist iz Izraela nagradu je dobila Noa Kirel. Odličan nastup imala je i Gejl koja je otpevala svoj prvi planetarni hit „ABECDEFU“.

Na ovogodišnjoj dodeli „Evropskih muzičkih video nagrada“ u najviše kategorija, uključujući i najvažniju „Najbolji video“, pobedila je Tejlor Svift.

Domaćini večeri bili su Rita Ora i glumac Tajka Vajtiti.

 

Izvor: TOPFM-Mascom PR
Foto: Bigstock-Starfrenzy

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.