Dodeljeni Zlatni globusi: Nagrada za Stivena Spilberga

Održana je 80. dodela Zlatnih Globusa, nagrada koju dodeljuje Holivudsko udruženje stranih novinara (Hollywood Foreign Press Association) najboljim filmovima i televizijskim ostvarenjima iz protekle godine, a među ovogodišnjim dobitnicima su Ostin Batler, Kejt Blanšet i Stiven Spilberg.

Ostin Batler osvojio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu u ostvarenju „Elvis“ Baza Lurmana, dok je njegova koleginica Kejt Blanšet osvojila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu „Tár“.

Proslavljeni reditelj Stiven Spilberg osvojio je nagrade za najbolju režiju i najbolju igranu dramu za ostvarenje „Fabelmanovi“.

Najboljim filmom u oblasti mjuzikla i komedije proglašeno je ostvarenje „Duhovi ostrva“ Martina Makdone u kome glavne uloge tumače Brendan Glison i Kolin Farel, koji je osvojio i nagradu za najboljeg glumca u pomenutoj oblasti. Film je osvojio i nagradu za najbolji scenario za igrani film.

Mišel Jeo osvojila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu u komediji ili mjuziklu za film „Sve u isto vreme“.

Najbolja TV serija u kategoriji drame je „Kuća zmaja“, najboljom glumicom u kategoriji TV drame proglašena je Zendeja („Eufotija“), dok je Kevin Kostner osvojio nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu u dramskoj TV seriji „Jelouston“.

Najbolji animirani dugometražni film je „Pinokio“ iza kojeg stoji proslavljeni reditelj Giljermo del Toro.

Spisak svih nominovanih i dobitnika dostupni su na oficijelnom sajtu dodele nagrada.

Foto: Bigstock-Denis Makarenko
Izvor: TOPFM-www.goldenglobes.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.