Samsung-ov preklopni i rastegljivi ekran

Samsung Display je na CES sajmu izložio više zanimljivih uređaja i koncepata, uključujući Ultra-side 49 inčni QD-OLED ekran za monitore, veliki 77-inčni QD-OLED za televizore i „New Digital Cockpit“ koji predstavlja koncept koji bi se jednog dana mogao naći u samovozećim automobilima.

Ali, ono što nam je najviše privuklo pažnju su novi konceptualni Flex ekrani, koji sada nemaju isključivo mogućnost razvlačenja poput 17-inčnog Flex Slidable Duet ekrana koji je predstavljen na Intel Innovation 2022 događanju, već je slična tehnologija sada ugrađena i u manji preklopni ekran koji nazivaju Flex Hybrid.

Taj ekran kombinuje tehnologiju preklopnih i rastezljivih ekrana na izvlačenje u jedan uređaj, što znači da ćete jednog dana svoj budući telefon ili tablet izvući iz džepa, otklopiti i potom mu razvući stranice kako biste uživali u sadržajima na ekranu veličine od 10,5 inča sa odnosom stranica 4:3 ili još većem 12,4-inčnom sa odnosom stranica 16:10.

To funkcioniše na taj način da se leva strana ekrana preklapa, dok se desna razvlači.

Za sada nije poznato kada bi se mogli pojaviti prvi konkretni uređaji koji će koristiti ovu tehnologiju, ali možda bismo neki mogli videti na sledećem Samsung Unpacked događanju ove godine, pišu itvesti.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- ibphoto

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.