Nastavak Marvelove franšize uz novi film o Antmenu

Sa Novom 2023. godinom stižu i novi superherojski filmovi, a prvi u nizu naslova je nastavak Marvelove franšize, ostvarenje „Antmen i Osa: Kvantumanija“ koji će se u bioskopima naći od 16. februara, a za čije prikazivanje se karte već od danas mogu pronaći na blagajnama bioskopa.

Godine 2015. superheroj Marvelovog stripa Antmen dobio je svoj prvi film, a Pejton Rid (Peyton Reed) ponovo preuzima rediteljsku palicu i u najnovijim nastavku o superheroju Antmenu beleži početak 5. FAZE objedinjenog Marvelovog univerzuma.

Glumac Pol Rad u ulozi glavnog lika Skota Langa, kao i Evanđelin Lili, Majkla Daglasa i Mišel Fajfer ponavljaju svoje uloge iz predhodna dva dela, dok su potpuno nova lica filma glumci Ketrin Njuton, Džonatan Mejdžors (Jonathan Majors) u ulozi Kanga Osvajača, kao i čuveni holivudski glumac Bil Marej (Bill Murray).

Superherojski tandem Skot Lang (Paul Rudd) i Houp (Evangeline Lilly) vraćaju se kako bi nastavili svoje avanture kao Antmen i Osa. Zajedno sa svojim porodicama iznenada se nalaze u situaciji istraživanja Kvantne oblasti kada se u interakciji sa novim čudnim stvorenjima upuštaju u avanturu koja će ih gurnuti izvan granica onoga što su zamišljali kao moguće.

Reditelj Rid ističe kako su u prvom delu filma samo predstavili ideju Kvantne oblasti, i još nešto više uronili u nju u narednom nastavku:

„Očgledano je da na mnoga pitanja nismo dali odgovore. Želeli smo da krenemo u drugom pravcu i da napravimo epski film gde se najveći deo radnje dešava u Kvantnoj oblasti.“ rekao je Rid dodajući „Bilo je zanimljivo jer su predhodni filmovi smešteni u San Francisku, dok smo ovde stvorili neverovatno složen tzv. subatomski svet, kao i okruženje i ekosistem i bića koja nastanjuju taj svet,” istakao je on.

„Antmen“ slovi za jedan od najkomičnijih Marvelovih ostvarenja, a svojim trećim nastavkom „Antmen i Osa: Kvantumanija“ produbljuje neke stare odnose, kao što je veza između glavnog lika Skota Langa i njegove ćerke Kesi (Kathryn Newton), dopunjujući sada priču i sa nekim novim likovima.

Ćerka Kesi je sada odrasla, ima porodične pretenzije i strast ka nauci i tehnologij, a posebno u pogledu Kvantne oblasti. Njena znatiželja odvodi celu porodicu ka neočekivanom subatomskom svetu, gde se susreću sa čudnim novim stvorenjima. U novom svetu nalaze se i novi likovi kao što je Lord Krajler koga igra istaknuti holivudski glumac Bil Marej.

Prvi film „Antmen“, o superheroju koji upravlja armijom mrava, premijerno je prikazan u domaćim bioskopima 2015. godine. Tri godine nakon toga usledio je drugi deo franšize „Antmen i Osa“, a od 16. februara ove godine premijerno će biti prikazan treći deo avanture.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-G.L.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.