Film „Zločin je moj“ od 9. marta na redovnom repertoaru

Film „Zločin je moj“ (The Crime is Mine) priznatog reditelja Fransoa Ozona, koji je svetskom premijerom otvorio upravo završeni 51. FEST, od sutra, 9. marta naći će se na repertoaru bioskopa širom Srbije.

Reditelj Ozon ističe da nakon filmova „Osam žena“ (8 Women) i „Žena za ukras“ (Potiche), njegovo najnovije ostvarenje „Zločin je moj“ može se posmatrati kao poslednji deo trilogije, jer sva tri filma istražuju, uz prisustvo humora i glamura, status žene.

Priča prati mladu, lepu, talentovanu, ali ne tako poznatu i sasvim bez novca glumicu Madelin, koja je optužena za ubistvo slavnog producenta. Uz pomoć svoje najbolje prijateljice Polin, mlade i nezaposlene advokatice oslobođena je optužbe za ubistvo jer je isto počinila u samoodbrani. Počinje novi život slave i uspeha, sve dok istina ne izađe na videlo.

„U vremenima kolektivne depresije, osetio sam potrebu da se sa izvesnom lakoćom borim protiv surove stvarnosti. Učinilo mi se da je idealan način da se priča ispriča kao, nežna i ironična farsa, uz apsurd i tetralnost,“ rekao je reditelj dodajući:
“Oduvek sam želeo da napravim priču o lažnom prestupniku. Kada sam video hit dramu Žorža Bera i Luja Verneja iz 1934. znao sam da sam našao savršenu priliku da se pozabavim time. Zdržao sam istorijski i politički kontekst iz 1930., ali sam bio slobodan da prilagodim zaplet savremenom interesu.”

Glavnu ulogu u filmu poverena je mladoj francuskoj glumici Nađi Tereskievič (Nadja Tereszkiewicz) ovogodišnjoj dobitinici César nagrade za najbolju glumačku nadu. Ona ističe da joj se posebno svidela ideja da igra lik glumice koja konstantno glumi. „Često se mi glumci pitamo kako da izrazimo svoju iskrenost tokom glume, onda kada je ujedno i o laži reč. Moj odgovor je bio da u svakom trenutku stanem na stranu Madelin, iskreno u svakoj situaciji. Ja verujem u nju. Ona je spontana, nikad ništa ne planira unapred.“

U filmu igraju i Izable Iper nominovane za nagradu Oskar za film „Ona“ 2017. godine, zatim glumica mlađe generacije Rebeka Marder, kao i glumci Dani Bun, Andre Disulije i drugi.

Izvor: TOPFM-MCF PROMO
Foto: Bigstock-NosorogUA

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.