TikTok ograničava vreme korišćenja za mlađe od 18 godina

TikTok, najpopularnija društvena mreža na svetu, u svom najnovijem saopštenju navodi da ograničava vreme upotrebe za mlađe od 18 godina. Tako će dnevno ograničenje za maloletne iznositi 60 minuta, koje će se primeniti automatski, ači svako može nastaviti ukoliko to želi, ali ponovnim logovanjem. Oni mlađi od 13 godina, za nastavak korišćenja će se morati obratiti roditeljima za dozvolu.

Kako se navodi u službenom saopštenju, ograničenje vremena provedeno na aplikaciji je uvedeno kako bi se mlađi podstakli da svoje vreme provedu kvalitetnije. Vodstvo TikTok-a ovakvu odluku temelji na istraživanju i konsultacijama sa stručnjacima u Digital Western Lab-u, pri bostonskoj dečijoj bolnici.

TikTok, inače kineska kompanija, već neko vreme se nalazi pod političkim pritiscima američkih vlasti, a odnedavno i EU institucija, stoga bi netko ovu odluku mogao protumačiti kako dodvoravanje. S druge strane, moglo bi se reći da je ovo zapravo samo pretakanje prakse iz Kine, s obzirom da tamo već duže vladaju nešto stroža ograničenja korišćenja telefona i video igara za decu, pišu itvesti. 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- bigtunaonline

 

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.