Google Translate na web-u od sada prevodi i tekst sa fotografija

Google je sada i na web doveo tehnologiju nalik na AR Translate za Google Lens, koja u meniju izvodi prevode tekstova na slikama u realnom vremenu na pametnim telefonima.

Opciju ćete pronaći na web stranici Google translate, gde ćete na vrhu videti novu karticu Slike. Nakon učitavanja fotografije ili snimka ekrana sa vašeg računara, pojavljuje se prevod koji bi trebao izgledati kao izvorni tekst, no kao i u slučaju klasičnog tekstualnog prevodioca, nemojte očekivati da će biti baš besprekoran u prevođenju.

Web interfejs uključuje opcije za kopiranje teksta, preuzimanje prevedene slike ili njeno brisanje. Osim toga, omogućaca prevođenje 113 dostupnih izvornih jezika (i može ih automatski otkriti) i 133 odredišna jezika.

Oznaka Lens translate ispod rezultata ukazuje na to da koristi iste generativne mreže (GAN) koje pokreću AR Translate za Google Lens. Iako Lens već godinama može prevoditi slike na telefonima, najnovija verzija koja je debitovala prošle godine koristi istu tehnologiju da vam omogući prevođenje slika u web okruženju, što će vam verujemo biti korisno.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- bigtunaonline

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.