Messenger se vraća u Facebook mobilnu aplikaciju

Kada je sadašanja kompanija poznata kao Meta, uklonila Messenger iz Facebook aplikacije pre skoro devet godina, rekli su da je cilj usmeriti razvojne napore na to da Messenger postane najbolje moguće iskustvo mobilnog slanja poruka i da mora biti odvojen od Facebook slanja poruka. Sada se Messenger i Facebook ponovo spajaju.

Kako je kompanija objavila u svom zvaničnom blog postu: „Meta testira mogućnost da ljudi pristupe svom Messenger inbox-u unutar Facebook aplikacije i videćete da ćemo uskoro proširiti ovo testiranje“, napisao je direktor ove društvene mreže,Tom Alison.

Od samog početka razdvajanja, mnogi korisnici godinama su zahtevali od kompanije da vrati Messenger u Facebook, prvenstveno iz razloga jer su bili primorani da koriste dve različite aplikacije, a već se ranije šušaklo da bi do ovoga mogli doći. Ključni razlog zašto Meta vraća razmenu poruka u Facebook aplikaciju je da ljudima olakša deljenje onoga što otkriju na Facebook-u putem poruka, bez potrebe za prebacivanjem na drugu aplikaciju. U svakom slučaju, imati jednu aplikaciju manje za žongliranje na telefonu verovatno nije loša stvar, a možda vidimo i mogućnost slanja poruka korisnicima Instagram-a, iz Facebook aplikacije. Ali, za sada nije poznato kada će ponovno spajanje biti dostupno.

 

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock-Gudella

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.