YouTube Premium dobija pet novih funkcija

YouTube Premium, plaćena verzija popularne platforme za deljenje video zapisa, dobija pet novih funkcija kako bi se razlika između plaćenih i besplatnih korisnika još više produbila. Iako su dodaci manje revolucionarni, navode iz YouTube-a da će korisnicima pomoći u unapređenju njihovog iskustva korišćenja ove platforme, prenose itvesti. 

Jedna od novih funkcija je sistem čekanja (queueing system), koji omogućava Premium korisnicima da stvore red video zapisa koji čekaju na reprodukciju. Ova funkcija dostupna je svim korisnicima YouTube-a na računaru, ali je sada dostupna samo Premium pretplatnicima.

Premium korisnici takođe mogu da kreiraju Google Meet konferencije, na kojima svi učesnici, bez obzira na pretplatu, mogu zajedno gledati video zapise na YouTube-u. Treća nova funkcija omogućava korisnicima da nastave da gledaju video tamo gde su stali, čak i ako su prebacili na drugi uređaj. Ova funkcija može biti korisna korisnicima koji prelaze sa računara na telefon, ili obrnuto.

Četvrta nova značajka, Smart Downloads, dodaje preporučene video zapise direktno u odeljak za offline gledanje, što će biti korisno za putnike koji žele gledati video zapise na dugim letovima. Konačno, Premium korisnici dobiće i veći kvalitet sadržaja u 1080p rezoluciji, koji će biti izuzetno oštar i jasan, posebno kod video zapisa sa puno detalja i pokreta.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/Pixinoo

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.