„Tri musketara: D’Artanjan“ u bioskopima

Tri musketara: D’Artanjan je najnovija adaptacija poznate knjige “Tri musketara”, čuvenog francuskog pisca Aleksandra Dima, a u domaće bioskope dolazi 20. aprila.

Ovde ima svega: zavere, akcije, dvoboja, potere, heroja, negativaca, bratstva i naravno, ljubavi. Verovatno je zato to Dimova najslavnija priča (uz „Grofa Monte Krista“) i jedna je od najčešće adaptiranih priča svih vremena, bilo u bioskopu, na TV-u ili u stripovima i animacijama. Ova raskošna adaptacija predstavlja nove likove i brojne lokacije, od slavnog Luvra do Bakingemske palate, preko oluka Pariza do opsade La Rošela.

Neverovatna akciona avantura govori o mladiću po imenu d’Artanjan koji odlazi od kuće u Pariz, nadajući se da će postati musketar garde. Uprkos neuspešnoj regrutaciji, on ipak postaje deo trojice izvanrednih musketara koje svi znamo – Atosa, Aramisa i Portosa – tri elitna ratnika u službi francuskog Kralja, i ubrzo se uklapa u njihov način života.
Njih četvorica kreću u opasnu misiju protiv zavere koja ne preti samo Kruni već i sudbini cele Evrope.

„Svi za jednog i jedan za sve“: avantura počinje i odvija se užurbanim tempom, razvijajući se od jednog obrta do drugog sa malo ljubavi za početak (zahvaljujući Konstans Bonasje, koju glumi Lina Koduri.

Sve njih u filmu, glumi izvanredna glumačka ekipa: Vensan Kasel kao Atos, Fransoa Sivil kao d’Artanjan, Romen Diris kao Aramis, Pio Marmai kao Portos te Eva Grin kao Milejdi, Lina Koduri kao Konstans Bonasje i mnogi drugi.

Film je režirao Martin Burbulon, „zlatni dečko“ francuske kinematografije, nama poznatiji kao reditelj filma Ajfel, koji je dokazao da mu se mogu poveriti visoko budžetni projekti poput ovog.

Tri musketara: D’Artanjan je spektakularna epohalna avantura, koja je ujedno i uvod u drugi deo – Milejdi, koji stiže do kraja 2023. godine.

„Tri musketara: D’Artanjan“ stiže u bioskope širom Srbije 20. aprila 2023. u distribuciji Blitz filma u IMAX® i ostalim bioskopskim formatima, a ulaznice su u prodaji na blagajnama ili online.

Izvor: TOPFM-Blitz film PR
Foto: Bigstock-Denis Makarenko

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.