iPhone 15 serija dolazi sa znatno većim baterijama

Prema informacijama, iPhone 15 će imati bateriju 18% većeg kapaciteta, iPhone 15 Plus i iPhone 15 Pro bateriju 14% većeg kapaciteta, dok će iPhone 15 Pro Max imati bateriju 12% većeg kapaciteta. Tačne promene kapaciteta pogledajte ovde. 

Ako su informacije tačne, to bi značilo da bi 15 Plus dodatno povećao prednost u kapacitetu baterije u odnosu na Pro Max model, dok bi 15 Pro ostao iPhone sa najmanjom baterijom. Izvor informacija nema potvrđen istorijat, ali navodni kapaciteti deluju verodostojno, posebno s obzirom na to da se očekuje da će ovogodišnji modeli iPhone-a biti malo deblji, pružajući više unutrašnjeg prostora za veće baterije. Uz poboljšanja u efikasnosti čipova A16 i A17 Bionic, veoma je verovatno da će celokupna linija iPhone-a ove godine imati poboljšanje trajanja baterije.

ITHome takođe ističe odvojene informacije koje navodno dolaze iz kompanije Foxconn, a koje kruže na Weibo mreži, a koje kažu da će iPhone 15 Pro dolaziti sa standardnih 256GB prostora za skladištenje, udvostručujući trenutnu konfiguraciju od 128GB prostora. Ovo bi takođe bio ključni faktor razlike između Pro i ne-Pro modela, s obzirom na to da se očekuje da će iPhone 15 i iPhone 15 Plus i dalje imati početnih 128GB prostora za skladištenje.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock/Eremin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.