Film „Kolibri“ dolazi u domaće bioskope

U četvrtak, 17. avgusta u domaćim bioskopima će se naći film „Kolibri“ (The Hummingbird) sa Pjerfrančeskom Favinijem i Berenis Bežo u glavnim ulogama.

Nastao prema adaptaciji romana popularnog italijanskog pisca Sandra Veronesija „Kolibri“ vodi gledaoca „napred i nazad“ kroz vreme i život jednog muškarca dok se on čvrsto bori sa životnim preprekama, ljubavnim i porodičnim dramama.

Oftalmolog Marko Karera koga tumači nagrađivani glumac Pjerfrančesko Favini je kolibri, čovek koji je spreman da ostane isti dok se svet menja. Poput sićušnog stvorenja po kome je i dobio nadimak sposobna je da sačuvaju svoju energiju i ostane tamo gde je i kada je i neprikladno.

Oslanjajući se na snažna Karerova sećanja priča se kreće od 1970. do skorašnje budućnosti beležići njegove raznovrsne odnose. U priči su njegovi posvećeni, ali u ljubavi nesrećni roditelji, njegov brat i sestra, kao i Karerova platonska ljubav pored mora, zagonetna Luiz koju tumači Berenis Bežo, glumica poznata po mnogim naslovima, a za film „Umetnik“ (The Artist) nominovana je za nagradu Oskar.

Pored nagrađivanih glumaca, zanimljivo je da je jedna od glavnih uloga pripala i istaknutom reditelju Naniju Moretiju koji tumači lik psihologa sa kojim se glavni lik savetuje. Poznat po mnogim filmovima, o reditelju se pisalo i tokom ove godine jer je njegov film „Sunce budućnosti“ premijerno prikazn na Kanskom festivalu, gde je nominovan za glavnu nagradu Zlatnu palmu.

Izvor: TOPFM-MCF PR
Foto: Bigstock-SeventyFour

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.