Da li će vam Instagram dopustiti da uklonite SEEN opciju?

Jedna od trenutno nedostupnih opcija na Instagram aplikaciji jeste sakrivanje informacije o tome da li ste videli poruku ili ne. Međutim, postoji mogućnost da će se ovo promeniti u budućnosti, kako sugeriše screenshot koji je podelio Alessandro Paluzzi, poznat po deljenju informacija o Instagram funkcijama koje su trenutno u razvoju.

Instagram radi na implementaciji prekidača koji će vam omogućiti da isključite prikaz „Viđeno“ statusa u aplikaciji. Trenutno, kada pregledate poruku koju vam je poslao vaš prijatelj, „Viđeno“ se prikazuje na dnu niti za razgovor. Ova informacija se prikazuje samo na uređaju pošiljaoca kako bi ih obavestila da je njihova poruka pročitana.

Međutim, ovo takođe ima uticaj na privatnost primaoca, jer „Viđeno“ status otkriva da su bili online u određenom trenutku, čak i ako su isključili Aktivni status. „Viđeno“ status takođe otkriva koliko je vremena prošlo od trenutka kada je poruka pročitana od strane primaoca.

Aktivni status omogućava vam da saznate kada je neko poslednji put bio aktivan na aplikaciji. To se prikazuje putem zelene tačke ili vremenskog žiga pored profilne slike osoba koje pratite ili s kojima imate direktnu komunikaciju. S obzirom na to da je Aktivni status moguće isključiti, ovo je opcija koja je korisnicima pružila dodatnu kontrolu nad svojom prisutnošću na mreži. Ipak, nakon što ga onemogućite, nećete moći da vidite kada su drugi korisnici poslednji put bili aktivni.

Takođe, u nedavnom razvoju, aplikacija u vlasništvu Meta kompanije (ranije poznate kao Facebook) testira opciju označavanja cele grupe korisnika odjednom. Ovo bi korisnicima uštedelo vreme koje bi inače potrošili na unos više korisničkih imena u Story.

Osim toga, Instagram radi na Meta Verifikovanom feed-u sadržaja koji bi prikazivao samo sadržaj od plaćenih korisnika aplikacije. Takođe, ova društvena mreža je ograničila nepoznate osobe da šalju višestruke direktnih poruka dok njihov zahtev za porukom ne bude prihvaćen od strane primaoca. Sada, podrška za poruke od nepoznatih pošiljalaca podržava samo tekstualne poruke.

Izvor: itvesti

Foto: Bigstock

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.