WhatsApp konačno dobija podršku za HD video zapise

Prošle nedelje, WhatsApp je dodao i dugo očekivanu podršku za visokorezolucijske slike, i tada su obećali da će isto učiniti i za video zapise u nekom kasnijem trenutku.

E pa, taj trenutak je došao. Proces uvodjenja je počeo, ali naravno da je to postepen proces, tako da može proći neko vreme pre nego što vidite podršku za HD video zapise na svom nalogu. Ne brinite, i uređaji sa iOS i Android operativnim sistemom će je dobiti.

Sa ovom funkcijom, moći ćete (opciono) deliti video zapise rezolucije 720p, umesto dosadašnjih 480p koje su bile jedina opcija. Da biste je koristili, izaberite video ili videe koje želite da podelite, dodirnite novu dugmad za HD na vrhu ekrana, a zatim potvrdite da li želite da delite u standardnom ili HD kvalitetu (tj. 480p ili 720p) u dijalogu koji će se pojaviti. Ovo će vam takođe prikazati i veličine datoteka koje su povezane sa tim video zapisima, kako biste lakše odlučili.

Kao i sa HD slikama, kao i sa svim slikama i svim video zapisima, HD video zapisi deljeni na WhatsApp-u su zaštićeni end-to-end enkripcijom. Osoba koja primi HD video će videti oznaku za HD na njemu.

Foto: Bigstock-Ink Drop
Izvor: itvesti

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.