Tejlor Svift je zvanično milijarderka: Njen uspeh nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Bloomberg piše da se Tejlor Svift zvanično upisala na listu milijardera.

Između Eras turneje i filmova, striminga, prodaje ploča i izdanja „1989 (Tailor’s Version)“, Svift praktično štampa novac.

Posle 17 godina svoje velike karijere, Tejlor je sada postao deo kluba miljardera u šou biznisu, koji uključuje megazvezde poput Kim Kardašijan i Opre Vinfri.

Analiza Bloomberg News-a beleži Sviftin uspon do retkog statusa prijavljene pop pevačice sa deset cifara. „Njeno plodno pisanje pesama, pregovori oko striminga i lukava odluka da ponovo snimi svojih prvih šest albuma“ istovremeno su doprineli zapanjujućem uspehu, kada su mnogi drugi muzičari „izgubili uticaj u industriji“.

Kako prenosi „Forbes“, zahvaljujući svetskoj turneji „Eras“, ukupna neto vrednost Sviftove iznosi 1,1 milijardu dolara.

„Svift je u suštini multinacionalni konglomerat sa najposvećenijom bazom kupaca na svetu, svojim najharizmatičnijim izvršnim direktorom i značajnom ekonomskom moći“, pisao je je Blumberg o snazi bliskog odnosa pevačice i posvećenosti servisu obožavalaca. Ekonomista sa Univerziteta u Čikagu, Kerolin Sloun, rekla je za Blumberg da je, pored toga što je generacijski talenat, „Svift sjajan ekonomista… Tejlor ima sjajne ideje, u stanju je da proširi svoje ideje i čini se da prilično traži rizik…

Izvor: TOPFM-Billboard, Bloomberg
Foto: Youtube printscreen

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.