Upoznajte novu zvezdu latinske muzike: Kolumbijac Manuel Turizo sprema se da objavi novi album

Pevač koji se proslavio hitovima „La Bachata” i „El Merengue” sprema se da objavi novi album, a čini se da je on upravo zvezda koja sledi svoj instinkt i korača pravo ka vrhu.

Interasntan je podatak da je većina ljudi iz tima Manuela Turiza mislila da će izdavanje „La Bachata“ biti velika greška.

„Bili su uplašeni“, kaže 23-godišnji kolumbijski umetnik. „Rekli su mi da ću zbuniti publiku. Ali to mi nije bilo važno jer sam pevač. Muzika je univerzalna i to su uticaji dominikanske muzike u meni.”

Ono što se kasnije desilo, zbunilo je zapravo članove njegovog tima, a ovakvom uspehu se niko nije nadao.

„La Bachata” je u avgustu 2022. zauzela prvo mesto na Bilbordovoj listi Tropical Airplay, gde je vladala 14 nedelja, a popela se na broj 1 na ukupnoj Latin Airplay listi prošlog oktobra. Dosegla je 6. mesto na Billboard Global 200, postavši prva bachata pesma koja je ušla u top 10 od početka liste 2020. godine.

Kolumbijcu je sve ovo donelo titulu najvišeg ranga na Billboard Hot 100 svih žanrova, dostigavši vrhunac na 67. mestu u oktobru 2022. godine.

Pesma je takođe osvojila tri trofeja na Bilboard Latin Music Awards 2023, uključujući Global 200 latino pesmu godine, latino pesmu godine i tropsku pesmu godine. Sada pevač koji je prikupio svu moguću pažnnju publike najavljuje novi album, a sada u njegov uspeh više niko ne sumnja.

Izvor: TOPFM-Billboard
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.