Festival kubanske muzike i plesa „Havana en Belgrado“

Beograd će plesati u ritmu Kube u periodu od 2. do 5. novembra.

Festival se održava jedanaestu godinu za redom, a u orgnizaciji evropskih i svetskih prvaka u salsi Havana Belgrado.Prvi dan festivala je uvek rezervisan za žurku zagrevanja za sve goste koji dođu ranije kako bi obišli naš lepi grad. Večernje žurke biće organizovane u Klubu Drugstor.

Čuveni Elito Reve Y Su Charangon nastupaju u subotu veče upravo u Klubu Drugstor. Ljubitelji kubanske muzike složiće se da je ovo koncert koji se ne propušta jer Elito Reve Y Su Charangon važe za jednu od najcenjenih muzičkih grupa sa Kube. Kao prepoznatljivakarakteristika umetničkog predstavljanja ove grupe je to što je Elito Reve posebno uključio u svoj orkestar upotrebu Bata bubnjeva iz religija Yoruba. Orkestar se smatra i školom za kubanske muzičare, sarađuju sa vrhunskim muzičarima iz celog sveta i dobitnici su mnogih domaćih i inostranih nagrada.

Plesni program festivala čine radionice kubanskih plesova, u trajanju dva festivalska dana, u nekoliko plesnih sala. Trinaest vrhunskih kubanskih plesača i pedeset radionica salse, rumbe, sona, regetona i drugih kubanskih plesova. Već tradicionalno, na plesnim radionicama biće i grupa od šest perkusionista koji će svirati tradicionalnu kubansku muziku.

Jedna od stvari koja izdvaja festival su žurke do ranih jutarnjih sati na kojima će muziku puštati DJ Timbalero, DJ LeoDCuba, DJ Jack El Calvo, DJ El Gato Volador.

Ono što možete očekivati za ova četiri dana trajanja festivala je sjajna energija i mnogo plesa uz najbolju kubansku muziku.

Izvor: TOPFM- Festival kubanske muzike i plesa „Havana en Belgrado“ promo
Foto: Festival kubanske muzike i plesa „Havana en Belgrado“ promo

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.