Huawei telefoni tvrde da je Google aplikacija virus

Na Huawei telefonima, zvanične Google aplikacije nisu dostupne već nekoliko godina, ali sada korisnici koji su ručno instalirali zvaničnu Google aplikaciju na svojim uređajima dobijaju upozorenje da je aplikacija virus.

Kako je istaknuto na Stack Diary i prikazano na Google forumima, Huawei pametni telefoni trenutno upozoravaju korisnike da je Google aplikacija, ako je instalirana zapravo virus. Huawei označava aplikaciju kao „TrojanSMS-PA“ virus. Upozorenje se pojavljuje povremeno sa oznakom visokog rizika.

Ipak, nema potrebe da budete zabrinuti.

Najverovatnije objašnjenje je da je problem u Huawei-ovom softveru koji je pogrešno identifikovao Google aplikaciju. Slično ponašanje desilo se sa Google-ovom verzijom ovog upozorenog sistema, Play Protect. Samo ovog meseca, korisnici Samsunga su bili upozoreni od strane Play Protect-a da su sistemski aplikacije poput Samsung Wallet-a i Samsung Messages-a opasne i trebalo bi da se deinstaliraju, ali je potvrđeno da je to bila greška sa strane Google-a.

Google još uvek nije ponudio uvid u situaciju, što se i ne očekuje s obzirom na to da Google aplikacije nisu zvanično dostupne na Huawei uređajima.

Neki koriscnici su primetili da brisanje keš memorije aplikacije „Phone Manager“ rešava problem.

Izvor: itvesti
Foto: Bigstock- Rangizzz

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.